Rails 8.0.1 kullanmaya yeni başladım ve şu anda bir projede Devise gem’ini kullanmayı düşünüyorum. Fakat, Devise’in bazı sürümleri Sprockets ile uyumlu çalışıyor, ve ben aslında Sprockets yerine Propshaft kullanmak istiyorum.
Propshaft’ın daha modern ve hafif bir çözüm sunduğunun farkındayım, bu yüzden Sprockets’e geri dönmeyi düşünmüyorum. Ama bir yandan da Devise’in güncel sürümleri Sprockets ile çalışırken, yeni sürümleri Sprockets olmadan kullanabiliyor muyum? Bunu yapmanın bir yolu var mı?
Eğer bu konuda yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim!
Yeni öğrendiğim için bir kaynaği takip ediyorum güncel bir kaynak değil rails 6 kullanılıyor, kaynakta devise kullanıldığı için projenin devamlılığı açısından devise kullanmak istemiştim.
Rails authenticationa geçeceğim sanırım. Çünkü devise’ı manifest.js 'siz ve sprockets olmadan kullanamadım bir türlü.
Devise gemi propshafta ile nasıl kullanabilirim. (Aslında sorunun özeti)
Çok teşekkürler cevabınız için
Güncel bir eğitim değilse bence devise vs tarafına takılma derim. Önemli olan Rails konsepteleri öğrenmen. Devise sonuçta Rails içinde değil ve başka çözümler de var.
Eğer projeni Rails 8 ile yapacaksan ve Devise kullanıcam diyorsan default olarak çalışıyordur diye düşünüyorum (denemedim.)
Devise ile Proshaft arasında ilişkiyi de pek anlayamadım açıkcası. Müsait bir zamanımda dummy bir Rails 8 projesine Devise ekleyip deneyeceğim. Buradan yazarım.
Bi Rails 8.0.1 oluşturdum ve Devise ekledim (4.9.4). Zaten Propshaft varsayılan geliyor. Çalışıyor görünüyor. Sen denedin mi bu şekilde? Ne hata alıyorsun?
Devise’ın sprocket’e bağımlılığı olmaması lazım diye düşünüyorum. Yaşadığın sorun farklı bir şey olabilir eğer aldığın hata mesajını paylaşırsan daha iyi yardımcı olabiliriz