Kamal Deploy

Merhaba,

Kamal ile Digital Ocean’a basit bir uygulamayı deploy etmeye çalışıyorum. Garip bir şekilde

kamal deploy

dedikten sonra

ERROR (Net::SSH::AuthenticationFailed): Exception while executing on host XXXX: Authentication failed for user root@XXXX

hatası alıyorum.

Digitial Ocean tarafında id_rsa.pub tanımlı. DO tarafından console’a bağlanıp da kontrol ettim.

deploy.yml dosyasında IP tanımlı ki zaten o hatayı almazdım diye düşünüyorum. Extra bir yere eklemem gereken bir key vs mi gerekiyor?

Saçma bir soru olabilir ama kendi bilgisayarından ssh ile root olarak bağlanabiliyorsun değil mi?

Şaçma soru, hiç sorulmayan sorudur abi. Güzel soru bence. Onu demeyi unutmuşum. Permission denied (publickey). hatası alıyorum. SSH public key DO tarafında düzgün tanımlı değil sanırım.

1 Beğeni

Bu sorunu çözdüm. SSH key’i yeniden tanımladım. Tam olarak bilmiyorum nedenini id_rsa.pub ı kabul etmediğini id_ed25519.pubı tanımlamam gerekliymiş.

SSH Authentication için public key’in authorized_keys dosyasına yazılması lazım. Bu unutulmuş olabilir mi diye yazacaktım fakat sorununun çözümünü yazmışsın @eayurt abi. Ama yine de bunu yazmak istedim ki başkası bu sorunu yaşarsa bu adımı kontrol etmeyi unutmasın :slight_smile:

2 Beğeni

Eyvallah abi. authorized_keys dosyasında vardı. ben başka key ile uğraşıyormuşum. herşeyi baştan yapınca ve id_ed25519.pub tanımlayınca oldu. nedense bilmiyorum id_rsa.pub yerine bu diğerini okuyor.

Merhaba,

Bu hatayı geçmiştim ama siteyi deploy etmeme rağmen server’in IP’yi yazınca 404 geliyordu

@ogirginc ile uğraşırken fark ettik ki

proxy:
  ssl: true
  host: yourdomain

burada yourdomain kismini gerçek bir domain ile doldurmak gerekiyor. Yoksa nedendir bilmiyorum IP’yi browser’a girince 404 veriyor.

Tabi bunu yazmak yetmedi. İlk denediğimiz domain Türk bir domain sağlayıcı üzerindeydi. Oradaki A Record ayarları ne yazık ki olmadı. Fakat aynısı Namecheap üzerindeki domain’e yapıp, yukarıdaki host kısmını düzeltince BOM :boom:

https://app.yurtsoft.org/

User kayıdı olmadığı için demo hesap ile bakabilirsiniz. [email protected] 12345678

Oğulcan’a teşekkürlerimi bir borç bilirim :smiley:

1 Beğeni