Alpin Menekşe

:wave: :wave: :wave:

Merhabalar, ismim Alpin Menekşe,
Hobi olarak ruby öğrenmeye başladım ve yaklaşık 1,5 aydır düzenli çalışıyorum.
26 yaşındayım, aslen İstanbul’da doğdum fakat 15 yıldır Aydın’ın Kuşadası ilçesinde yaşıyorum.
Sadece bir merakla başladım ve udemy üzerinden almış olduğum kursu bu gün tamamladım.
Açıkçası çok sevdim. Ve devam ettirmeyi planlıyorum. Bunun için kendime geniş bir zaman ayırdım.
Fakat tam olarak planlamadığım için ve bilmediğim için sanırım bazı şeyleri eksik yaptım :frowning:
Şu an ana temel bilgilere sahip olmama rağmen hiç bir projeyi tamamlayamıyorum. :frowning:
Denemeye devam ediyorum sizlerin bir önerisi olursa tamamen açığım :slight_smile:

Şimdiden sizlerle burada olduğum ve tanıştığım için çok mutluyum.
Geri dönüşlerinizi bekleyeceğim.

Saygı ve selamlarla :slight_smile:

1 Like

Aramıza hoş geldin Alpin!

Şu an ana temel bilgilere sahip olmama rağmen hiç bir projeyi tamamlayamıyorum. :frowning:

2017’den beri profesyonel çalışıyorum ve bende bir çok projeyi tamamlayamıyorum. Kısaca demek istediğim; moralini bozma. :blush:

Bence kilit nokta sonuca odaklanmaktan ziyade süreçten keyif alabilmek. Süreç dediğimizde aslında öğrenmeyi öğrenmek oluyor.

İlk tavsiyem en iyi hangi şekilde öğrendiğini anla. Video’lu dersler her ne kadar takip etmesi keyifli olsada, öğrenme konusunda insanın kendini kandırmasıyla sonuçlanabiliyor. Bu yazdığım kendi öğrenme tecrübemden tabii. Sende aynı durum olmayabilir.

İkinci tavsiyem ise tek başına öğrenmeye çalışma. Eğer etrafında Ruby ile ilgili sorular sorabileceğin birileri varsa mutlaka onlarla düzenli bir şekilde iletişimde kal. Eğer yoksa ChatGPT gibi bir LLM[1] kullan. Bol bol hata yap. Bol bol soru sor.

Cevap bulamadığın kısımlar için Yardım kanalımıza da kullanmayı ihmal etme :slight_smile:

Şimdiden iyi eğlenceler!

[1] Arada yanlış cevaplar alma şansın olsa bile, tek başına “debelenmekten” iyidir.

2 Likes

Hoş buldum Oğulcan bey, :slight_smile:
Tanıştığıma gerçekten memnun oldum.
Sizin bile tamamlayamadığız projelerin olduğunu duymak en azından benim için güzel. :slight_smile:
Tavsiyelerinizi dinleyeceğim. Sizin tecrübelerinize güveniyorum.

Kendinize çok iyi bakın . :slight_smile:

1 Like

Hoş geldin @alpinme :slight_smile:

@alpinme hoş geldin :slight_smile: